OWSIANKA bombą energiczną
Każdy dzień rozpoczynam słoneczną miseczką owsianki. Jest ona wspaniała dla osób na diecie. To cenne źródło energii, powszechne na całym świecie. Ziarno owsa jest zbożem najbogatszym w białko oraz posiada pełen komplet aminokwasów. Gwarantuje nam to dobry start. Porcja owsianki dostarcza nam przede wszystkim:
- witaminę B6 – która poprawia pamięć i koncentrację, zapobiega występowaniu anemii,
- substancje antydepresyjne likwidujące zły nastrój
-
witaminę B1 i kwas pantotenowy – które przeciwdziałają zmęczeniu i rozdrażnieniu, korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci
witaminę B1 i kwas pantotenowy – które przeciwdziałają zmęczeniu i rozdrażnieniu, korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci
Od kiedy jadam owsiankę na śniadanie, nauka stała się prostsza i o wiele przyjemniejsza. Nie martwię się, że na drugiej lekcji będzie rozbrzmiewał potwór w moim brzuchu, domagający się batonika.
Teraz czytaj uważnie i zapamiętaj! Owsianka zajmuje 3. miejsce jako najzdrowszy pokarm na świecie. Nie ma na co czekać. Weź miskę, garstkę owoców, bakalii, szklankę mleka, 4 łyżki owsianki i łyżeczkę cukru(według uznania, oczywiście można więcej i mniej).
Przygotowanie:Do garnka wsyp owsiankę,cukier i wlej mleko. Gotuj na małym ogniu, a będziesz mieć czas na poranne przygotowania. Mieszaj co krótki okres czasu. Gdy owsianka zrobi się gęściejsza, jest gotowa do podania. Udekoruj owocami i bakaliami. Nie żałuj sobie. :)
Polecam wypić do śniadania szklankę wody z cytryną. Wspomaga pozbycie się cellulitu i przepełniona jest witaminą C, dzięki której będziemy bardziej odporni na przeziębienia, a o tej porze roku to bardzo istotne.To, by było na tyle dzisiejszego wieczoru. Wrzucam jeszcze zdjęcie mojej pysznej kolacji.
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, a owsianka miseczką zdrowia. Nie warto zwlekać. Dodaj ją do swojego jadłospisu.
Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, wybrałam dla ciebie profesjonalną stronkę, która zawiera kilka cennych informacji [KLIK]
Przygotowanie:Do garnka wsyp owsiankę,cukier i wlej mleko. Gotuj na małym ogniu, a będziesz mieć czas na poranne przygotowania. Mieszaj co krótki okres czasu. Gdy owsianka zrobi się gęściejsza, jest gotowa do podania. Udekoruj owocami i bakaliami. Nie żałuj sobie. :)
Polecam wypić do śniadania szklankę wody z cytryną. Wspomaga pozbycie się cellulitu i przepełniona jest witaminą C, dzięki której będziemy bardziej odporni na przeziębienia, a o tej porze roku to bardzo istotne.To, by było na tyle dzisiejszego wieczoru. Wrzucam jeszcze zdjęcie mojej pysznej kolacji.
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, a owsianka miseczką zdrowia. Nie warto zwlekać. Dodaj ją do swojego jadłospisu.
Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, wybrałam dla ciebie profesjonalną stronkę, która zawiera kilka cennych informacji [KLIK]
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz